Kür on kouluratsastusohjelma, jonka ratsastaja suunnittelee itse ennalta määrättyjen, ohjelmassa esitettävien tehtävien pohjalta. Myös freestyleksi kutsuttu ohjelma käsittää koreografian lisäksi musiikin, joka sovitetaan jokaiselle ratsukolle henkilökohtaisesti sopivaksi, niin taiteellisesti kuin teknisestikin. Ohjelma esitetään tyypillisesti kansallisen tai kansainvälisen tason kilpailuissa, joissa tuomarit arvostelevat ratsukon suorituksen lisäksi ohjelman taiteellisuuden eli koreografian ja musiikin. Minun työni on etsiä apunasi juuri teille sopivat musiikit ja sovittaa ne koreografiaan istuvaksi niin, että kürin esittäminen on helppoa ja tuomariston vakuuttavaa.

Toimivan kür-musiikin perusta on tahdiltaan hevosen liikkeisiin sopiva musiikki, jonka rakenne seuraa koreografiaa ja sen mukana muuttuvia liikkeitä. Hyvä musiikki sen lisäksi tukee ratsukon tyyliä ja tapaa esiintyä, tehden genrestä riippumatta juuri heidän ohjelmastaan oman shown.

Hyviä kür-musiikkeja on yhtä monta, kuin kürien ratsastajiakin. Musiikki voi koostua rokista, popista tai elokuvamusiikista, tunnetusta tai tuntemattomasta, iloisesta tai dramaattisesta, eikä mikään tyylilaji rajaa pois mahdollisuutta hyvistä pisteistä kilpailuissa. Jos tarvitset musiikin kürillesi, ota rohkeasti yhteyttä esimerkiksi Instagramissa tai sähköpostitse!

Muutama esimerkki sovittamistani kür-musiikeista :

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: